Фирма Доля-9-Ценев ЕООД е създадена през 1992 година. Компанията е специализирана в производството, преработката и търговията с месо и месни продукти.1
За производството си, компанията използва продукти с високо качество. Производственият процес протича с прилагането на световни технологии в обработката, замразяването и опаковането на месните изделия, продукция с марка Доля-9.
Предприятието разполага с фабрика за преработка на бели меса. Цехът е построен през 2012 година, а оборудването e на световни имена в бранша като Шрьодер – Германия, Волф – Германия, Дорит – Швейцария, Визерба – германия, Диджи – Япония и други.

Доля-9-Ценев ЕООД преработва и реализира месни продукти и месо – пресни и трайни колбаси, деликатеси, продукти за скара.

Фирмата разполага със собствен фирмен магазин, открит през 1999 година в град Банкя. В търговския обект се осъществява продажба на дребно, на месните изделия, които предлага Доля-9 на българския пазар.

Постоянният стремеж към усъвършенстване и разработване на нови продукти, предназначени за професионална скара, конвектомат и пържене, изграждат и налагат името на фирмата като надежден и сигурен партньор за работа.